טעמי מדבר בערבה

(מינימום 30 משתתפים)

תָּעִיזוּ – תַּתְמִידוּ – תַּצְלִיחוּ

זו ברכתו של בן גוריון על הבמה ביטבתה, הקיבוץ הראשון בערבה, ביום חגם.מה מסתתר שם באנשי הערבה? מה הטעם לגור במקום שכזה, ומי בכלל נמצא שם? עולם שלם נפתח במסע טעימות ברוח המדבר בערבה.

מצורפת תכנית ל-2 לילות ערבה החושפת את טעם הערבה – מגידולי החקלאות ועד יין ושיכר, מפומלות ועד גלידות מדבר טעימות במיוחד, ולא נשכח את טעם החיים – מפגשים אישיים עם קהילות ואנשים שהלכו עם החזון, האמת הפנימית ורוח המדבר ויפתחו עבורכם עולם מפתיע של חדשנות ופיתוח בקנה מידה עולמי.

בְּרוּכִים הַבָּאִים לָעֲרָבָה

היום הראשון:

  • 07:30 – יציאה ממרכז הארץ ונסיעה דרומה אל הערבה הדרומית דרך כביש 40
  • 10:00 – תצפית אל בקעת צין וסיור מעגלי קצר בקבר דוד ופולה בן-גוריון. המשך נסיעה דרומה וחציית מכתש רמון
  • 11:30 – סיור מעגלי קצר ב”מנסרה”
  • 14:00 – נאות סמדר

אמנות – קהילה – אקולוגיה ומדבר

אומנות וטעימות יין ושיכר באמצע המדבר. “אין סיכוי שתגדלו פה משהו… חבל על הזמן” – כך הסתיים יעוץ חקלאי אי שם בסוף שנות ה 80.
אתם מוזמנים לסיור ומפגש מרתק הכולל ביקור בבית האומנויות: בחצרות המבנה, בתערוכה, בגלריה ובתצפית, והליכה קצרה בנוף הכפרי דרך גן הירק האורגני ודיר העזים עד היקב, כולל טעימת יין. הסיור מלווה ע”י מדריך מאנשי המקום, אשר ישתף אתכם בסיפורה של הקהילה המיוחדת שחיה כאן וישלב נושאים נוספים כמו חקלאות אורגנית, שימוש במים מושבים, בנייה מדברית ואקולוגית, הכנת יין ועוד… הסיור מסתיים בפונדק נאות סמדר לארוחת צהרים עצמאית בטעמים מקומיים. (במקום קפה, גלידה, ומוצרים אורגניים מתוצרת המקום).

משך הסיור כשעה וחצי

  • 16:00 – אירוח כפרי בקיבוץ יהל – קבלת חדרים. התארגנות ומנוחה קצרה, זה הזמן להנות מהשקט המדברי
  • 18:30 – ארוחת ערב. לאחר ארוחת הערב נקיים ערב שירה ישראלית ושירי מדבר

היום השני:

ארוחת בוקר עשירה בלובי “מעיין במדבר”. טועמים ערבה… איך המדבר פורח בפחות מ 20 מ”מ גשם בשנה – המח הישראלי. נצא לחממת חמשת החושים בקבוץ אליפז.

  • 10:00 חממת 5 החושים – השוק של הטבע באליפז.

בלב מטע התמרים והפרדס נמצא מתחם של גידולים בחממות ובשדה פתוח. חממת 5 החושים, כשמה היא, חוויה של כל החושים: נשמע הדרכות מעניינות על סוגי הגידולים, איך הגיעו לערבה, ההתמודדות עם המים ומזג האוויר. שיכורים מריח התבלין, נקטוף ונטעם ממגוון הגידולים לפי אותה תקופה, עגבניות, פלפלים, קולורבי, כרובית, תבלינים לתה, לבישול ועוד. נהנה מפינת ישיבה ותה ביתי.

חלב באמצע המדבר? על זה נדבר במפגש גלידה ביטבתה – על טעמי הגלידה המדבריים ואחרים, איך מכינים את הגלידה ומי הוגה הרעיון
נסיים בארוחת צהרים עצמאית בפונדק יטבתה.

  • 12:00 סדנת גלידה – בואו להכיר את תהליך הייצור, המרקמים המרכיבים של גלידת יטבתה העשויה מחלב היישר מהמחלבה ותוספות טעימות – פירות טריים, סירופים טבעיים, עוגיות וליקרים (ללא חומרי טעם ומשפרי טעם). הסדנה כוללת טעימות
  • 13:30 ארוחת צהריים עצמאית בפונדק יטבתה (לאורחנו 10% הנחה)
  • 15:00 חזרה לחדרים למנוחה
  • 18:30 ארוחת ערב בסגנון בדואי אותנטי

לאחר ארוחת הערב, נפגש לערב כוכבים – סיפורי כוכבים, תצפית אל כוכבי מערכת השמש וסיפורים נוצצים מאחורי הכוכבים….

היום השלישי:

ארוחת בוקר עשירה בלובי “מעיין במדבר”.
לאחר ארוחת הבוקר ופינוי החדרים – סיור חקלאי בין פומלות ותמרים על הטעם המדברי וחקלאות של שלום ויחסי השכנות עם הירדנים.

  • 10:00 חקלאות של שלום בקיבוץ יהל.

נסיעה למטע התמרים והפומלות של הקיבוץ. סיור מתובל בסיפורים אישיים אודות הברחת החוטרים מעירק ואקלומם בערבה, הסטת הגבול לטובת שמירה על מטע התמרים, חלוקת המים להשקיה וטעימת פומלה היישר מהעץ. סיום בקטורה – חקלאות הי- טק ברוח היהדות, כפר מנותק רשת, תיקון עולם וחלוציות מול פיתוח חקלאי מהמוביל בעולם.

  • 12:00 קטורה

סיור מרתק בקיבוץ החושף פיתוח טכנולוגי, חקלאות הי-טק ומפגש אישי מרתק עם אנשי קטורה. במהלך הסיור נכיר את השדה הסולרי הראשון במדינה והראשון בעולם המנוקה באופן אוטומטי ע”י רובוטים, נשמע ונצפה על מפעל האצות החדשני והיחידי בעולם המשלב חקלאות מים בלב המדבר(!) ונבקר את “מתושלח”, עץ תמר יחיד מסוגו בעולם שהונבט מגרעין בן 2000 שנה (!) אשר נתגלה בחפירות המצדה. בנוסף, נבקר בכפר ההדגמה הבינלאומי המרהיב לטכנולוגיות מנותקות רשת, המדגים שיטות בניה חדשניות וייחודיות, תנורי אפיה ובישול מאנרגיית השמש, מחזור זבל אורגני לייצור חשמל ועוד.

ארוחת צהרים עצמאית בדרככם הביתה.
**ניתן להזמין כריכים לדרך בתשלום נוסף**

  • 13:30 סיום משוער וחזרה למרכז

עלות החבילה למשתתף (כולל אירוח כפרי בצל תמרים – קיבוץ יהל, על בסיס חצי פנסיון+ כניסה לאתרים):
595 ₪ כולל מע”מ.
המחיר תקף לאמצע שבוע בלבד, שני לילות, לא כולל חגים וחוה”מ.
המבצע עד מרץ 2018.
יתכנו שינויים בסדר האתרים המוצעים בהתאם לתאריך הנבחר וזמינות האתרים.

לשאלות ופרטים נוספים,
נשמח לעמוד לרשותכם:
גיל חובב שיווק ויעוץ אתרי תיירות
במשרד: 04-6387940 ; פקס 153-4-6387996
במייל: office@gilhovav.co.il

 

 

הצטרפו אל דף הפייסבוק שלנו

חוויה מדברית יוצאת דופן

  • טלפון להזמנות: 08-6357967 / 08-6357968
  • דוא״ל: tour@yahel.co.il
  • פקס: 08-6357016
  • Facebook

כל הזכויות שמורות לבצל התמרים © 2020

עיצוב ובניית האתר: VISSOKER Digital Brand Care